وبلاگ

هفت سین ملیله کاری 1402

هفت سین ملیله کاری

سفره هفت سین ملیله کاری در ایام نوروز از آیین قدیمی و باستانی ایرانیان می‌باشد. برای چیدن سفره هفت سین از سنجد، سبزه، سیب، سکه، سمنو، سیر و سماق استفاده می شود. همان گونه که همه ما می‌دانیم؛ این مواد اجزای اصلی سفره هفت سین هستند.

سایر موارد مانند تخم مرغ‌ رنگی، آینه و شمعدان و … برای جذابیت و زیبایی سفره هفت سین محسوب می‌شود. چیدمان و تزیینات سفره هفت سین به سلیقه هر افراد وابسته است. هرسال در سفره‌های هفت سین تنوع ایجاد می‌شود که با مدرن شدن سفره‌های هفت سین و تفاوت سلیقه‌ها جذابیت نوروز باستانی افزایش یافته است. در سال 1402 اغلب از هفت سین ملیله کاری و آینه شمعدان ملیله کاری و ظروف پذیرایی و آجیل خوری ملیله کاری استقبال شده است که طرفداران خاص خود را دارد.

ظروف زیبا و جذاب هفت سین ملیله کاری، با این ست هفت سین ملیله کاری بسیار مناسب سفره هفت سین خود را منحصر به فرد کنید. این ست شامل آینه شمعدان ملیله کاری زیبا می‌باشد. همراه با آجیل خوری ملیله کاری که این ظروف زیبا تجربه نوروز متفاوتی را به شما خواهد داد.

 

 

هفت سین ملیله کاری

هفت سین ملیله کاری

فروشگاه هنرکادو

از گذشته تا به امروز ظروف مسی و ملیله کاری طرفداران زیادی داشته و محبوبیت خاصی دارد.علاوه بر زیبایی این ظروف، برای بدن بسیار مفید است و به جریان خون بسیار کمک می کند. بنابراین فروشگاه هنر کادو مجموعه کامل و ست کامل از بهترین ظروف مناسب برای سفره هفت سین مسی و هفت سین ملیله کاری را فراهم آورده و نیازهای شما عزیزان را برای خرید اینترنتی و غیر حضوری و حضوری این فروشگاه فراهم نماید.

فروشگاه هنرکادو ظروف مسی را از بهترین و معتبرترین تولید کننده‌های مسگر زنجانی تهیه کرده و با قیمت مناسب و قیمت زیر بازار به صورت جزئی و عمده به فروشندگان و مشتریان گرامی عرضه می کند. برای خرید صنایع دستی و ظروف مسی لازم است بر روی لینک https://honarkado.ir/ بزنید و محصول و ظروف مورد نظر خود را در اسرع زمان تحویل بگیرید.

 

تاریخچه هفت‌ سین

تاریخچه هفت‌ سین

 

تاریخچه هفت‌ سین

سفره هفت سین ملیله کاری از هفت چیزِ نمادین تشکیل شده است. نام این نمادها با حرف «سین» شروع می‌شود. به‌ صورت سنتی در ایام نوروز، سال نوی ایرانی، گسترانده می‌شود. سفره هفت‌ سین از معروف‌ترین مراسم نوروز است که روی زمین، میز یا سفره چیده می‌شود.

غالبا اعضای خانواده در هنگام گردش سال و زمان تحویل سال نو، در کنار آن می‌نشینند. این سفره از کنار هم قرار دادن و انتخابِ هفت مورد از مواردی که هر کدام نماد چیزی هستند، می‌باشند.

مواردی مانند: سیب، سنجد، سماق، سیر، سرکه، سبزه (دانه‌های گندم و مانند آن که از قبل در بشقاب و یا ظرفی کاشته و سبز کرده‌اند)، سکه، سمنو و سنبل. بر حسب عادت، موارد دیگری هم برای تکمیلِ مفاهیم و نمادینِ سفره هفت سین‌ها بر سر سفره قرار می‌گیرند؛ مثل کتب مقدس، آینه و شمعدان، تخم مرغ‌های رنگی، ماهی قرمز، انواع گل، فال حافظ، شیرینی و نظیر آن که بنا به سنت و اعتقاد مردمانِ نواحیِ مختلف، متفاوت است. سفرهٔ هفت سین ملیله کاری اغلب تا پایانِ ایام نوروز در خانه‌ها پهن می‌ماند، و ببعضی از افراد در روز سیزدهمِ نوروز، سبزه سفره هفت سین را به آب می‌سپارند.

 

تاریخچه هفت سین ایرانی

هفت سین ملیله کاری

 

نمادهای سفره هفت سین

ایرانیان با آماده کردن سفره هفت سین ملیله کاری به عدد هفت یا دوازده عدد مقدس ماه‌ها، برای اولین روز بهار مواردی مانند آب و سبزه که نماد؛ روشنایی و افزونی می‌باشد، آتشدان یا شمعدان که نماد؛ پایداری، نور و گرما، سیر نماد؛ نوزایی ، رستاخیز و تولد دوباره، تخم مرغ نماد؛ نژاد و نطفه، آیینه نماد؛ صفا و شفافیت، سنجد نماد؛ دلدادگی، زایش و باروری، سیب نماد؛ عشق، انار نماد؛ تقدس، سکه نماد؛ برکت و ثروت، ماهی نماد؛ ماه سپری شده و زندگی، نارنج نماد؛ گوی زمین در سفره هفت سین می گذاشتند.

نان پخته شده از هفت حبوبات، گلاب، خرما، شکر، پنیر، شاخه هایی از درختان مقدس مانند انار، زیتون، بید، انجیر در دسته های با اعداد سه، هفت و یا دوازده عددی و کتاب مقدس از جمله وسایل دیگری است که درسفره هفت سین ملیله کاری مورد استفاده بود.

در بعضی از منابع آورده اند که ایرانیان قبل از اسلام در ایام نوروز سفره «هفت چین» داشته اند. به این صورت که هخامنشیان در ایام نوروز در هفت ظرف از جنس چینی غذا می گذاشتند که به آن هفت چیدنی و یا هفت چین می گفتند.

در بعضی از منابع تاریخی آورده شده است که ایرانیان در زمان قدیم سفره هفت شین داشته اند، به این شکل که به تدریج این سفره هفت سین ملیله کاری تغییر نام داده است. سفره هفت شین از شمع، شیرینی، شراب، شمشاد، شهد (عسل)، شربت و شقایق و یا شاخه نبات، متشکل بودند.

در دوران ساسانیان هفت شین رسم متداول ایرانیان شد و شمشاد در کنار دیگر شین های نوروزی، به نشانه و نماد سبزی و جاودانگی بر سر سفره هفت سین ملیله کاری قرار گرفت.

در بعضی از روستاها رسم بوده در ایام نوروز هفت سینی برپا می‌شده است به این صورت که درون ظروف هفت سینی خوراکی های مختلف قرار می‌دادند. هفت سینی، بعد از گذشت زمان با حذف (یای) هفت سینی به صورت هفت سین درآمده است.

 

هفت شین زرتشتی

هفت شین زرتشتی

 

تغییر هفت شین به هفت سین

در زمان ساسانیان و دوران قبل از اسلام ایرانیان در نوروز سفره‌ای به نام «هفت شین» پهن می‌کردند. این سفره شامل شراب، شمع، شهد، شربت، شمشاد، شقایق بوده است. بعد از آمدن اسلام به ایران و با حرام شدن «شراب» ایرانیان، سرکه را که خواهر و همزاد شراب است را بر سر سفره قرار می دادند و از آن زمان بود که شین به سین تغییر پیدا کرد.

عدد «هفت» سین‌ها

عدد هفت در زبان باستانی به نام “امرداد” است، معنای “امرداد” زندگی و جاودانگی می‌باشد، بنابراین ایرانیان باستان هفت واژه و گزینه را به نشانه زندگی و جاودانگی انتخاب کرده و بر سفره نوروزی می‌چینند.

عدد هفت برای مردم ایرانیان باستان مقدس بوده است. از این عدد برای مفهوم مثبت، خوش یمنی و خوش شانسی و فال نیک استفاده می کردند. مانند هفت رنگ رنگین کمان، هفت آسمان، هفت خان رستم در شاهنامه، هفت اقلیم، هفت روز هفته، هفت شهر عشق در عرفان، هفت فرشته، هفت پیکر و … .

در قرآن کریم و نزد مسلمانان نیز عدد هفت اهمیت بالایی دارد. از عدد هفت در بعضی از آیه‌ها و سوره‌های قرآن نام برده می‌شود. به طور مثال حج هفت مرحله دارد و اولین قاریان هم هفت نفر بوده اند.

 

هفت سین ملیله کاری

هفت سین ملیله کاری

 

تاریخچه هفت چین

در زمان های گذشته ظروف چینی بسیار زیبا با نقوش زیبا و متنوع که غالبا از خاک رس ساخته می‌شدند از کشور چین، به نام ظروف چینی وارد ایران می‌شد. ایرانیان خوراکی‌های سفره هفت سین خود را در این ظروف قرار می‌دادند به همین دلیل به سفره‌ی هفت سین “هفت چین ” نیز گفته می شد.

با گذشت زمان بعد ها با ظهور  دین اسلام و ورود دین اسلام به ایران و با رواج پیداکردن و گسترش زبان عربی ، به دلیل نبودن حرف “چ” در زبان عربی این حرف به “سین” تغییر اسم پیدا کرد. علاوه بر این به سبب حرام بودن شراب، سرکه جایگزین شراب شد، اینگونه بود که (هفت شین ) یا (هفت چین) به هفت سین تغییر یافت.

برخی بر این باور هستند که ایرانیان در زمان قدیم در سفره ی هفت سین خود از هفت میوه ی تر، یا میوه خشک شده استفاده می‌کردند که “هفت چین” می‌نامیدند.

عناصر هفت چین 

  • سیر
  • سرکه
  • سبزی
  • سنجد
  • سیب
  • سماق
  • سبزه
هفت چین ایرانی

هفت چین ایرانی

 

قدمت هفت چین

قدمت سفره هفت چین را ابوریحان به دوران جمشید متعلق می داند. وی می گوید:

شیطان مانع بارش باران و سبزی گیاهان و خیر و برکت در سرزمین شده بود، از این رو  جمشید در جنگی بر او پیروز شد و از این رو دوباره سبز شدن گیاهان و خیر و برکت در سرزمین ما شروع شد. از این رو مردم می گفتند “روز نو ” یعنی (دوری تازه و روز جدید)

علاوه بر این ابوریحان معتقد است:

” هفت سین شامل هفت دسته از غلات می‌باشد که بر سر هفت استوانه در نزدیک خانه سبز می‌کردند. در صورتی که این غلات رشد قابل توجهی داشت دلیل آن را مرغوبیت محصول سالیانه می دانستند و اگر غلات از رشد بدی بر خوردار بودند آن سال را از لحاظ رشد محصول سالیانه بد می دانستند و بعدها نیز همانطور رسم سبز کردن سبز ه به قوت خود باقی ماند که مردم در هفت ظرف جدا گانه هفت نوع غلات را سبز می کردند.

هفت سین ملیله کاری

هفت سین ملیله کاری

تزیین هفت سین 

چیدمان و تزیین سفر هفت سین، در روزهای پایانی سال دقدقه بسیاری از افراد خوش سلیقه می‌باشد که بسیار هم جذاب است. برای انتخاب سفره هفت سین و ظروف هفت سین انتخاب های بیشتر و آزادانه تری خواهید داشت. برای چیدن یک سفره هفت سین خاص (هفت سین ملیله کاری) می‌توانید دو سبک مدرن و سنتی و یا تلفیقی از دو سبک را داشته باشید.

نکته مهم برای تلفیق دو سبک مدرن و سنتی این است که توجه داشته باید که در انتخاب های خود تا ممکن است خلاقانه عمل کنید.

امروزه ظروف مسی و هفت سین ملیله کاری بسیار پر طرفدار است. هفت سین ملیله کاری با توجه به زیبایی و درخشش و در عین حال گرانبها بودن آن جزء سبک مدرن محسوب می‌باشد. در صورتی که چیدمان هفت سین در ظروف مسی جزء سبک سنتی محسوب می‌شود.

لازم به ذکر است که امروزه ظروف برنجی هم در چیدمان سفره هفت سین جایگاه خاص خود را دارند.

برای خرید و تهیه ظروف مسی و هفت سین ملیله کاری می‌توانید به صورت حضوری و یا آنلاین از فروشگاه هنر کادو خرید نمائید.

فروشگاه هنر کادو به صورت نقد و اقساط عرضه کننده انواع ظروف مسی و برنجی و ملیله کاری به سراسر کشور می‌باشد، علاوه براین میتوانید کلیه خدمات آبکاری و سفید کاری ظروف خود را با خیال راحت به قروشگاه هنر کادو بسپارید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *