وبلاگ

علت زود سیاه شدن ظروف مسی

چرا ظروف مسی سیاه میشوند؟

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که ظروف مسی مورد استفاده‌تان رنگ تیره به خود گرفته و از براقیت روز اولش کاسته شده است. قطعا اگر سر رشته ای از مس نداشته باشید، گمان می‌کنید که جنس تقلبی خریده‌اید و غصه زیادی نیز خواهید خورد؛ اما در واقع چنین نیست!

این از خاصیت‌های ظروف مسی است که پس از مدتی تیره می‌شوند و نیاز دارند بیرون آن‌ها سفیدکاری و درونشان قلع اندود شوند. اگر می‌خواهید علت زود سیاه شدن ظروف مسی، معنی قلع اندود کردن و راه‌های پیشگیری از سیه شدن را بدانید در ادامه با ما همراه باشید.

چرا ظروف مسی زود سیاه می‌شوند؟

مس و ظروف مسی دارای خاصیت اکسیداسیون هستند، یعنی وقتی در مجاورت رطوبت و هوای نم دار قرار می‌گیرند، شروع به اکسید شدن می‌کنند. در محیط آشپزخانه به دلیل بالا بودن رطوبت، این اتفاق سریع‌تر رخ می‌دهد. از طرف دیگر، چون ما از ظروف برای پخت غذا نیز استفاده می‌کنیم، قطعا رطوبت بیشتری نیز متحمل می‌گردد.

این سیاه شدن اشکالی ندارد و با چند تا ترفند خانگی یا فنون متخصص این کار، مجدد می‌توانید برای ظرف براقیت اولیه رو به دست بیارید. دیگر علت زود سیاه شدن ظروف مسی، نا آگاهی از قوانین استفاده از آن است. به عنوان نمونه قرار دادن این نوع تجهیزات بر روی شعله زیاد و مستقیم است. حرارت زیاد به لایه رویی مس آسیب می‌رساند و آن را کدر می‌سازد.

راه های جلوگیری از علت زود سیاه شدن ظروف مسی

علت زود سیاه شدن ظروف مسی هر چه هست، می‌تواند با برخی ملاحظات در نگهداری و شست و شو، دیرتر اتفاق بیافتد. به چند راه حل زیر دقت و توجه لازم بفرمایید:

۱- سیم ظرفشویی و یا اسکاج های که سطحی زبر دارند به هیچ عنوان ابزار مناسبی برای شستن داخل ظروف مسی محسوب نمی‌گردد، چرا که با ایجاد خش بر روی آن‌ها و کنده شدن قلع سفید ظرف، سبب افزایش فرایند اکسید شدن می‌گردد. (نکته حائز اهمیت این که به هیچ عنوان از سیم یا اسکاج سیمی برای داخل ظرف استفاده نکنید، چون با از بین رفتن قلع درون آن، قطعا مس بیشتری در غذا آزاد گشته و سبب نیاز به سفیدکاری مجدد می‌گردد.)

۲- مایع ظرفشویی به دلیل حالت قلیایی که دارد باعث افزایش سیاهی بر روی بدنه ظرف می‌گردد. بهترین گزینه پودر دستی لباسشویی به همراه خاکستر ذغال است.

۳- پس از شستن ظرف مسی، آن را در آب گیر قرار ندهید، بلافاصله با یک دستمال نرم، خشک کرده و در مکانی دورتر از گاز و سینک قرار دهید که رطوبت زیادی به آن نرسد.

۴- هنگام پخت غذا، شعله زیاد نیز علتی برای زود سیاه شدن ظروف مسی است، پس یا از شعله کم و یا از شعله پخش کن استفاده کنید.

چرا ظروف مسی سیاه میشوند؟

علت زود سیاه شدن داخل ظروف مسی و رفع آن

همان طور که می‌دانید برای جلوگیری از ورود مس بیش از اندازه به داخل غذا و سپس بدن ما، داخل ظروف مسی را با قلع و فلزاتی از دسته آن می‌پوشانند. در برخی موارد به دلیل جوشاندن مواد غذایی حاوی اسید در درون ظروف و یا استفاده از آب کلر دار در داخل آن، شاهد بروز لکه های تیره خواهیم بود.

این لکه های سیاه مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما برای از بین بردن آن‌ها، مقداری پودر لباسشویی را به همراه اسکاج نرم بر روی آن ها بکشید تا پاک شوند.

قلع اندود کردن چیست و چگونه انجام میگردد؟

هنگامی که هر چیزی از جمله پخت غذای اسید دار ،علت زود سیاه شدن ظروف مسی، علی الخصوص داخل آن گردد، قلع درون ظرف آسیب دیده است. اگر در حد لکه های سیاه باشد، مشکلی ندارد اما اگر قرمز باشد، یعنی لایه محافظ از بین رفته و باید سریعا قلع اندود گردد.

در روش قلع اندود یا سفید کاری مس، ابتدا سفید گر درون ظرف را با اسید قوی تمیز می‌کند، بعد از آن با یک دستگاه دمنده‌ای، ظرف را کاملا خشک می‌کند، پس از آن پنبه در دست را با قلع و نشادر آغشته و به تمام قسمت های داخلی ظرف و نقاط آسیب دیده می‌کشد. به این ترتیب ظرف قلع اندود میگردد.

چطور با علت زود سیاه شدن ظروف مسی مقابله کنیم؟

قطعا هیچ بانوی خانه داری نمی‌پسندد که ظرف گران‌بهای مسی‌اش، تیره و کدر باشد، از همین جهت به دنبال راه کاری برای سفید کردن آن است. در ادامه به پنج راهکار ساده خانگی اشاره می‌کنیم که شما را به هدفتان خواهد رساند.

راه حل اول این که مقداری آب لیمو یا سرکه را با مقدار کمی نمک مخلوط کنید. سپس با کمک یک اسکاج نرم، به آرامی بر سطح خارجی ظرفتان بکشید و این کار را تا پاک شدن سیاهی آن ادامه دهید.

راه حل دوم استفاده از یک مقدار سس گوجه فرنگی است که می‌توانید بر روی ظرف مورد نظر بمالید و بگذارید دقایقی استراحت کند. سپس با اسکاج نرم اما زور بیشتر، سیاهی پشت ظرف را بمالید.

راه سوم با جلاسنج انجام می‌گیرد، در ابتدا اندکی جلاسنج بر روی قسمت تیره ظرف بمالید و پس از پانزده دقیقه با اسکاجی که زبری کمی دارد، کار را بشویید. نکته اینکه این کرم در فروشگاه ما موجود هست .

راه حل چهارم که بسیار آسان و ارزان است، به یک لیموی تازه و مقداری نمک نیاز است. علت زود سیاه شدن ظروف مسی، هر کدام از موارد فوق نیز باشد، شما می‌توانید با نصف کردن لیمو، آغشته کردن آن به نمک و سپس مالیدن به ظروف مسی و تکرار کردن سیاهی آن را رفع می‌گرداند. نکته مهم این است که لیمو کاملا باید در نمک غوطه ور گردد تا نمک زیادی را به همراه خود به روی ظرف منتقل گرداند.

راه حل پنجم  این است که جوش شیرین را با سرکه یا آب لیمو در ظرفی مخلوط کنید تا خمیری شل به شما بدهد. خمیر شل شده را به کمک یک قلم مو به کل سطح کار آغشته کنید و به آرامی رفع شدن سیاهی ها را نظاره گر شوید. سپس به کمک یک دستمال نرم، سطح کار را تمیز کنید و از براق شدن آن لذت ببرید.

قوری مسی چکشی

سخن آخر

امروزه تکنولوژی جدیدی تحت عنوان نانو مس به وجود آمده است که به عنوان لایه ای بر روی ظروف قرار گرفته و سبب آبگریزی آن می‌گردد. به این ترتیب بدون تغییر در ساختار مس، باعث رفع علت زود سیاه شدن ظروف مسی می‌گردد.

هیچ می‌دانستید که ظروف مسی که ما در آریاگالری داریم، همگی عمرطولانی تری دارند و شما می‌توانید با خیال راحت استفاده کنید؟

شما می‌توانید محصولات ما را در صفحه فروشگاه ما در «هنر کادو» مشاهده کنید و به صورت آنلاین خرید کنید و درب منزلتان تحویل بگیرید.

آیا تجربه‌ای در سیاه شدن مس  دارید؟ چگونه این مشکل را حل می‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *