وبلاگ

مس سفید بهتر است یا قرمز؟ + نکات مهم در خرید مس

مس سفید بهتر است یا قرمز؟

یکی از بهترین متریالی که می توانید برای قابلمه هایتان انتخاب کنید قطعا مس است. علاوه بر دوام و کیفیت درست کردن غذاها در قابلمه های مسی سبب بهتر شدن غذا و باکیفیت تر شدن آن می شود. همچنین این روزها ظروف پذیرایی مسی هم به بازار عرضه شده اند که با استقبال زیاد مواجه شده است. هنگام خرید این نوع از ظرف ها این پرسش مطرح می شود که مس سفید بهتر است یا قرمز؟ در ادامه کمی در مورد مس سفید و مس قرمز صحبت می کنیم و خواهیم دید که آیا مس سفید بهتر است یا قرمز؟ با ما همراه باشید.

سماور مسی

پاسخ به یک سوال رایج: برای آشپزی مس سفید بهتر است یا قرمز؟

برای این که بخواهیم به پرسش مس سفید بهتر است یا قرمز؟ پاسخ دهیم باید کمی در مورد مس و خواص آن بدانیم. مسی که با قلع سفید نشده باشد عنصری است که میزان واکنش پذیری آن بسیار بالا است. به همین علت هم وقتی در معرض حرارت قرار می گیرد و داغ می شود، می تواند با مواد غذایی که درون ظرف مسی وجود دارند واکنش برقرار کرده و آنها را دستخوش تغییر کند.

اگر این موضوع به صورت پیوسته و طولانی مدت باشد آنگاه ممکن است برای بدن آسیب هایی به همراه داشته باشد. مسمومیت، داشتن دل بهم خوردگی، بالا آوردن، برون روی و حتی سردرد همگی اتفاقاتی هستند که در صورت استفاده از مس سرخی که قلع اندود نشده باشد می تواند رخ دهد.

علاوه بر این ممکن است در عملکرد کبد هم مشکل هایی به وجود آمده و حتی سیستم دفاعی و ایمنی بدن فرد هم دچار اختلال خواهد شد. پس با توجه به همه این موارد در پاسخ به پرسش مس سفید بهتر است یا قرمز؟ می توان گفت مس سفید یا همان مس قلع اندود شده برا پخت و پز ایمن تر و بهتر است و خطری به همراه ندارد.

اما در صورتی که شما از مس به عنوان دکوری و یا حتی مثلا بشقاب غذای گرم استفاده می کنید به دلیل اینکه درون آن پخت و پز انجام نمیدهید می توانید از ظرف داخل قرمز استفاده نمایید .

ظروفی چون قابلمه و ماهی تابه مسی الزاما بایستی داخل سفید قلع باشند .

 

تشخیص مس خالص و ناخالص از یکدیگر

در ادامه این مطلب از مس سفید بهتر است یا قرمز قصد داریم تا به نحوه تشخیص مس خالص و ناخالص از هم بپردازیم. برای این که بتوانید بفهمید ظرف مسی‌تان تقلبی است یا خیر و مس بکار رفته در آن خالص است یا نه؟ می‌توانید از رنگ مس کمک بگیرید.

معمولا هم اینطور بیان می شود که یکی از راهکارهایی که می توان به کمک آن تشخیص داد که ظرف مسی شما تقلبی است یا اصلی همین رنگی است که مس آن دارد. به طور کلی ظرف های مسی که اصل بوده و در آن‌ها از مس خالص استفاده شده باشد به رنگ قرمز و به شکلی درخشنده هستند.

هر قدر این براقیت و رنگ سرخ ظرف بیشتر و بهتر باشد آنگاه این امر حاکی از سطح کیفی بالای این ظرف ها است و نشان می دهد خلوص مس به کار رفته در آن‌ها بالا است. در مقابل ظرف هایی که مس آن‌ها به رنگ سفید یا بهتر بگوییم زردتر هستند، یعنی دارای مس خالص نیستند و در ساخت آن‌ها از آلیاژ استفاده شده است.

این آلیاژ ترکیبی از فلزهای مس به همراه برنج هستند و معمولا نسبت به کار رفته برای آن‌ها به شکل ۲ در برابر ۱ است. رنگ بدنه این دست ظروف زرد مایل به سفید بوده و هیچ درخشندگی ندارند. در این آلیاژ می توان از روی هم استفاده نموده و درصدهای استفاده از سایر عناصر مانند روی و برنج هم متغیر هستند. در هنگام خرید با توجه به آنچه که گفته شد حتما از نوع قلع اندود شده مس خریداری کنید تا به آسیب های سلامتی دچار نشوید.

البته راهی آسانتر هم برای تشخیص مس وجود دارد که آن استفاده از آهنربا هست ، اگر آهنربا ظرف رو نگرفت نمایانگر مس بودن ظرف است.

آشنایی با مس سفید

در ادامه این مطلب قصد داریم کمی در مورد مس سفید که نا آشنا تر است صحبت کنیم. چرا که راجع به مس قرمز یا همان مس سرخ و درخشان معمولی صحبت زیاد بوده و عموما افراد آن را به خوبی می شناسند. اگر ظرف هایی که از مس ساخته می شوند را به وسیله قلع بپوشانند رنگ آن مس به سفید تغییر می کند و مس سفید به وجود می آید.

به این کار اصطلاحا قلع اندود کردن گفته می شود و عموما پیش از هر گونه استفاده از ظرف های مسی توصیه می شود حتما این فرآیند روی آن‌ها پیاده سازی شود و سپس آن‌ها را مورد استفاده قرار داد. حتی گفته می شود پس از استفاده از این ظرف های مسی و هر تقریبا بیست و چهار ماه یکبار مجددا این عمل تکرار شود.

البته که نمی توان به زمان اطمینان کرد پس هرگاه که ظرف شما که از مس سفید است تغییر رنگ داده و دیگر سفید نباشد و به رنگی مایل به  قرمز درامده باشد، شما باید برای قلع اندود کردن مجدد آن اقدام کنید. این پروسه به وسیله مواد مخصوص سفیدگری و نیز یک کوره و لوله ای از جنس آهن به کمک متخصص این کار انجام خواهد گرفت.

دیس بیضی مسی

آیا استفاده از مس قرمز که قلع اندود نشده است برای بدن مشکلی ایجاد می کند؟

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله مس سفید بهتر است یا قرمز، در مورد مس سفید صحبت کردیم، گفتیم که مس قرمز برای آشپزی را باید حتما قلع اندود کرده و به صورت مس سفید درآورد تا بتوان از ان استفاده کرد.

حال این پرسش مطرح می شود که اگر مس ها را قلع اندود نکنیم و به صورت مس قرمز از آن‌ها استفاده کنیم آیا مشکلی پیش خواهد آمد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، ظرف های مسی که قلع اندود نشده و به شکل قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرند حتما مشکل هایی در بدن به وجود می آورند. یکی از مهم‌ترین مضراتی که این نوع از ظرف‌ها دارند این است که به علت نبود لایه قلعی این ظرف سرعت بالایی برای اکسید شدن دارند و این فرآیند می تواند سلامتی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد و بیش از نیاز بدن مس به بدنمان برساند .

نتیجه گیری

در پاسخ به پرسش مس سفید بهتر است یا قرمز؟ اینطور می توانیم بگوییم که استفاده از مس قرمزی که قلع اندود نشده باشد برای آشپزی صحیح نیست. پس ظروفی که با مس سفید هستند و قلع اندود شده اند کاملا بهتر و مناسب تر هستند.

ما محصولات قلع اندود شده را به شما عزیزان ارائه می‌کنیم تا با خیال راحت خریداری کنید و از فواید ظروف مسی بهره‌مند شوید.

می‌توانید به صفحه فروشگاه ما «هنرکادو» مراجعه کنید و محصولات مورد نظرتان را سفارش دهید.

اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

 

صنایع دستی آریاگالری – ۰۹۱۲۹۳۵۶۴۴۰ – ۰۳۱۳۷۷۷۸۵۰۰ – ۰۳۱۷۷۵۶۹۸۷

اصفهان – بلوار کشاورز – پنجاه متر بعد از چهاراره کشاورزی به سمت مفتح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *